Ett grönare val för dig och vår planet!

På BioGaia vill vi tacka dig för att du delar vår passion för hälsa, inklusive vår planets hälsa.

Hälsa och vetenskap är kärnan i allt vi gör. Vi strävar efter att utveckla produkter som är hälsosamma på alla sätt, inklusive dess effekter på vår miljö. Detta inkluderar de förpackningar vi använder för att skicka våra produkter till våra kunder.

Vi är därför stolta över att berätta om vårt samarbete med Woola som erbjuder en smartare och miljövänligare lösning för våra transportförpackningar.

”That’s a wrap!” – säg hejdå till bubbelplast

I teorin ger plast ett utmärkt förpackningsmaterial. Den är lätt att använda till en låg kostnad. Problemet är att plast tillverkas av och är beroende av fossila bränslen, dessutom slängs det oftast bara efter en användning.

Vi samarbetar därför med Woola för att ersätta bubbelplast med ett genialt regenerativt material som annars skulle gå till spillo – ull. Ja, det stämmer – ull. Woolas produkter är gjorda av avfallsull som inte kan användas för att tillverka garn till textilindustrin och annars bara skulle eldas upp eller grävas ner. Ullen är etiskt framställd och kommer från lokala, småskaliga bönder i Estland som Woola har besökt på plats.

Återanvänd och använd igen

Att återanvända material är inte bara bra för vår planet utan också bra för din plånbok.

Det vadderade kuvert som vi använder för att skicka våra kundbeställningar består av två material – ull och papper. Kuveret är tillverkat av återvunnet papper, i kuveret finns ull istället för bubbelplast. Ullen sitter inte fast i kuveret därav enkelt att separera.

Papperskuvertet kan enkelt placeras och återvinnas i en papperskorg. Om du inte återanvänder ullen, som föreslås nedan, släng det tillsammans med det blandade avfallet – var det än hamnar kommer det att sönderfalla.

Återanvända ullen

Här är några idéer om hur du kan återanvända ullen från ditt kuvert:

  • Klä botten på dina blomkrukor. Ullen isolerar botten och förhindrar att jorden faller ner.
  • Gör en säng åt dina husdjur. På riktigt - prova det! Din katt eller hund kommer att älska det.
  • Använd den för rengöring. Eftersom ull är absorberande är det ett bra sätt att torka när man städar.
  • Gör innersulor för dina skor. Om du bor i ett kallt land som Sverige, är återanvändning av ull för att skapa innersulor för dina skor ett bra sätt att hålla dina fötter varma.
  • Bli kreativ. Använd ullen för att skapa hantverk som kuddar, gosedjur etc.
  • Använd den för förvaring. Placera ullen i förvaringslådor för att hålla alla föremål skyddade, vadderade och välisolerade.

Hur återanvänder du ullen från ditt vadderade kuvert? Berätta för oss hur du gör genom att dela en bild på Instagram. Var noga med att tagga både BioGaia @BioGaia_UK och Woola @woolapackaging.