Vanliga frågor

Vanliga frågor

Generella frågor

Probiotika definieras av FAO/WHO som ”levande mikroorganismer som, när de administreras i adekvata mängder, ger en gynnsam hälsoeffekt”.

Nej, det är inte antalet stammar eller mängden bakterier som avgör om en produkt fungerar. Det optimala antalet bakterier varierar mellan olika produkter beroende på vilka probiotikastammar de innehåller. För att veta om en produkt har effekt behöver den testas i kliniska studier.

BioGaias probiotiska produkter Protectis, Gastrus och Prodentis är fria från gluten, laktos och mjölkprotein. Däremot innehåller BioGaia Osfortis gluten från korn. Bakteriekulturen som används i BioGaia Osfortis odlas på ett medium som innehåller korn.

Mjölksyrabakterier kallas så för att de har förmågan att bilda mjölksyra, vilket inte är samma sak som mjölk. Mjölksyrabakterier finns även naturligt i många livsmedel fast i lägre dos än i BioGaias produkter, till exempel i kimchi, oliver och surkål.

Ja, ett flertal säkerhetsstudier visar att det är säkert att konsumera BioGaias produkter under graviditet och amning.

De patenterade probiotiska stammarna som finns i BioGaias produkter kommer ursprungligen från människa, vilket gör att de är mycket väl lämpade för vår bakterieflora. Många andra probiotiska produkter som finns på marknaden innehåller stammar som kommer från växt- eller djurriket. Mjölksyrabakterierna i BioGaias probiotiska produkter har testats i kliniska studier med positiva resultat.

Den huvudsakliga skillnaden mellan BioGaias produkter är att de innehåller olika kombinationer av L. reuteri bakteriestammar.

- Protectis innehåller en stam, L. reuteri DSM 17938
- Gastrus innehåller L. reuteri DSM 17938 i kombination med L. reuteri ATCC PTA 6475
- Osfortis innehåller enbart L. reuteri ATCC PTA 6475
- Prodentis innehåller både L. reuteri DSM 17938 och L. reuteri ATCC PTA 5289

Alla stammar och kombinationer har testats i kliniska studier.

BioGaia Protectis

Den rekommenderade dosen är en till två tabletter per dag. Den rekommenderade dosen bör inte överskridas.

Den rekommenderade dosen är en tablett per dag. Den rekommenderade dosen bör inte överskridas.

Ja, rekommendationen är en till två tabletter varje dag. För BioGaia Protectis med vitamin D3 är rekommendationen en tablett per dag.

Nej, BioGaia Protectis kan tas när som helst under dagen, med eller utan mat. Det viktigaste är att intaget är regelbundet. BioGaia Protectis med vitamin D3 ska tas tillsammans med mat för bättre upptagning.

BioGaia Gastrus

Den rekommenderade dosen är en till två tabletter per dag. Den rekommenderade dosen bör inte överskridas.

Ja, rekommendationen är en till två tabletter varje dag.

Nej, L. reuteri Gastrus är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Nej, BioGaia Gastrus kan intas när som helst under dagen. Det viktigaste är att intaget är regelbundet och dagligt.

BioGaia Prodentis

Den rekommenderade dosen är en till två sugtabletter per dag. Den rekommenderade dosen bör inte överskridas.

Ja, rekommendationen är en till två sugtabletter varje dag.

Nej, Prodentis är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

BioGaia Prodentis kan med fördel användas direkt efter tandborstning. Låt sugtabletten smälta i munnen, gärna innan sänggåendet.

Den huvudsakliga skillnaden mellan BioGaias produkter är att de innehåller olika kombinationer av L. reuteri bakteriestammar. Prodentis innehåller både L. reuteri DSM 17938 och L. reuteri ATCC PTA 5289 och är ett kosttillskott för munnen. Tabletterna innehåller isomalt och sukralos som båda bidrar till söt smak, istället för sockerarter, vilket bidrar till att bibehålla tändernas mineralisering.

BioGaia Osfortis

Den rekommenderade dosen är en kapsel två gånger om dagen. Den rekommenderade dosen bör inte överskridas.

Ja, rekommendationen är en kapsel två gånger om dagen.

BioGaia Osfortis är fri från laktos och mjölkprotein. Däremot innehåller produkten gluten från korn. Bakteriekulturen som används i BioGaia L. reuteri Osfortis odlas/fermenteras på ett medium som innehåller korn.

BioGaia Osfortis bör helst tas tillsammans med mat för bättre absorption av vitamin D3 som ingår i produkten.

Den huvudsakliga skillnaden mellan BioGaias produkter är att de innehåller olika kombinationer av L. reuteri bakteriestammar. Osfortis innehåller L. reuteri ATCC PTA 6475 och vitamin D som bidrar till till att bibehålla normal benstomme.

Prenumeration

Du får dina produkter hemlevererade med fri leverans genom den frekvens du väljer. Dessutom får du 20% rabatt!

Ja, du kan välja att få dem levererade varje, varannan eller var tredje månad.

Ja, du kan säga upp din prenumeration när du vill.

Leveranser

Lägger du din beställning innan kl 12 kommer vi att skicka iväg din produkt för leverans samma dag. Beroende på var du bor och vilket fraktalternativ du har valt kommer vanligtvis produkten att anlända inom 1-3 arbetsdagar.

Misströsta inte! Maila till support@biogaia.se så hjälper vi dig

I dagsläget har Budbee en begränsat täckning i Sverige och fraktalternativet kommer endast att dyka om om din angivna postadress täcks in av Budbee.

Vi jobbar på det! Det kan dock vara värt att notera att BioGaia som företag redan klimatkompenserar för utveckling och tillverkning av själva produkten och vi hoppas även inom kort kunna garantera att ditt köp i vår webbshop är 100% klimatneutral.